Живот чрез Духа

09.9.2015 г.
9 ден от плана „14 дни с живота и поученията на ап. Павел“
библейски текст: Римляни 8 глава


С човешки усилия е невъзможно да изпълним закона, затова Бог го направи вместо нас, като изпрати Своя син Исус да стане жертва за нашите грехове! И така, вярвайки в Исус, ние изпълняваме Божия закон в пълнота, ходейки в Духа, а не по плътта.

Какви са нашите желания, стремежи или мечти? Да си купим нещо ново – кола, таблет, телефон, дрехи или да се приближаваме повече до Исус?

„Понеже копнежът на плътта значи смърт, а копнежът на Духа значи живот и мир” (ст.6)

Изкушенията и внушенията са огромни: Трябва да си купиш тази кола, СЕГА! Ако спечелиш тази парична награда, това ще промени живота ти ЗАВИНАГИ!

Единствено Исус Христос може да промени живота ни завинаги! Святият Дух е възкресил нашия дух и живее в нашите тела и ни дава сила за да устоим на всички предизвикателства. И така ние вече не сме плътски, а духовни!

Апостол Павел дори ни задължава да стремим към Духа, защото само чрез Него ще можем да побеждаваме лошите си навици и грехове.

Имаме прекрасното обещание от Бог, че щом сме изпълнени със Святия Дух и се стремим към освещение, то ние сме Негови синове и дъщери!

Моля се, всеки ден да се приближаваме все повече до Бог, изпълнени с Духа, да освещаваме живота си и така да прославяме името Исус!

09.09

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s