Исус идва скоро

14.05.2015 г.
14 ден от плана „Бог и природата“
библейски пасаж: Откровение 22 глава


Да четеш приказка и да стигнеш до последната глава е някак тъжно. Битките са спечелени, принцесата е на сигурно място – в Двореца при принца, злото е наказано, доброто тържествува.

Четем последната глава на Новия Завет. Не е тъжна. Невероятната история на човечеството завършва с многоточие. Там са заключени всички новозаветни обещания за идващия Месия и са отключени очаквания. За нов живот, нова земя и нова ера за изкупените души. Бог е Съвършен творец. В делото на Ръцете Му няма остатък нито излишък. Няма бракувано творение. Той работи в детайли, със страст, замисъл и пълнота, каквито човешкото съзнание никак не може да схване.

Кой би предположил, че едно дърво и една река биха имали важна роля в бъдещия живот?

В последната сцена от Книгата на Живота Бог отправя последна покана за избор на живот. Младоженецът припомня на своята Невяста за сътворението. Бог е романтик – и в началото, и в края Той използва красотата на природата. Звезди, море, градина, река, носеща свежест… Могъщата Му ръка на художник нанася последния щрих, обрисувайки Дърво, което ражда плод щедро. Извиращата река отново сочи за свежест и пречистване. Листа за изцеление ще ни чакат на всяка крачка в новия ни дом. Сам Бог ще осветява с великолепието Си светиите и те ще царуват до вечността! Невястата поема нежна клонка, напоена с обещание за пълноструен Живот. Както и покана за сватба в Небето. Скоро…

Идвай, Младоженецо!
14.05

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s