Проповедта на планината

20.03.2015 г.
ден 7 от „30 дни с Исус“
библейски пасаж: Лука 6:17-46


Думите на Исус променят виждането ни за живота. Дават утеха, мир, радост… Изпълват душата. Да, някои са по-трудни за преглъщане. Особено когато касаят нас и нещата, които знаем, че трябва да направим или когато сме изобличени за грях. За едни думите Му са прекалено идеалистични, а учението Му – невъзможно за изпълнение. Но за други те са единствената надежда.
Истината е, че Исус знае колко невъзможно е за нас да изпълняваме заповедите Му. Но Той не иска да останем в заблудата и в окаяното си състояние. Готов е да ни помогне. Иска да ни направи подобни на Себе Си. Но това изисква време, желание от наша страна, воля, както и Божия сила, за да се изправим след всеки пореден неуспех.
Прекрасното е, че когато молим Бог да ни помогне да Го следваме, Той ни обещава, че няма да останем разочаровани. След време, не само ние ще забележим разликата, но и хората около нас ще искат да разберат на какво се дължи промяната в нас.
Не е лесно да следваме Исус, изисква се да станем от удобния стол на примирението и да запретнем ръкавите на волята. Но за всичко това ще имаме награда на Небето.

dnevni_kartinki-20.03

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s