Йоан Кръстител подговя пътя за Исус

16.03.2015 г.
ден 3 от „30 дни с Исус“
библейски пасаж: Матей 3:1 до 4:11


„Онзи, Който идва след мен, е по-силен от мен…“
Преди Исус да се изяви на света като Спасител, Бог изпраща вестител, който да подготви явяването Му. Йоан Кръстител говори на юдеите за покаяние и за опрощение на греховете, кръщава и сочи към Един, Който е по-силен от него и Който е способен да понесе греха на света.
Но не само хората е трябвало да бъдат подготвени за явяването на Спасителя. Самият Исус, малко след кръщението си в река Йордан, е отведен в пустинята, за да бъде изпитан във всичко.
Често когато сме в лишение, или „на ръба на пропастта”, мислим, че сме изоставени, че никой не го е грижа за нас и дори, че никой не ни обича. И често, дори ние християните, се чувстваме изоставени от Бог.
Исус е бил изпитан – гладен, жаден, съвсем сам цели 40 дни. Святият Дух Му е давал сили за този свръхестествен пост. Затова пък когато е дошъл Сатана да го изкушава, Исус е знаел какво да му отговори и как да постъпи. Днес Божият Син знае пред какво сме изправени и с какво се борим – преживял е всичко, с което и ние се сблъскваме. И е устоял на изкушенията без да направи компромис. „Помогни ни, Господи! За всичко имаме сила, когато Ти ни помагаш!”

dnevni_kartinki-16.03

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s