Падането на Ерусалим

16.02.2015 г.
ден 29 от „30 малко известни библейски истории“
библейски пасаж: Еремия 52 глава


Божието въздаяние застига Йерусалим. Пророчествата се сбъдват.
Не може да се каже, че израиляните не са били предупредени. Още от времето на Мойсей Бог нееднократно е давал различни пророчества, имащи за цел да накарат народа Му да се върне към Него, за да не го постигне предсказаното. Израел е разполагал с време да промени посоката си, но не го е направил. Бог показва, че не е за подиграване.
Когато вървят по пътя си и отказват да се съобразят с Божиите наредби, много хора тълкуват погрешно Божието дълготърпение като слабост. Като незаинтересованост. „Бог не вижда, Бог няма да реагира, защото аз си греша, а нищо не се случва.” Липсата на отговор на някои наши молитви също може да ни обезсърчи – „Боже, защо търпиш тази несправедливост, защо не ми помагаш?”
Във Второто Петрово послание обаче се казва  „Господ не забавя това, което е обещал, както някои смятат това за забавяне, но заради вас търпи дълго време, понеже не иска да погинат някои, а всички да дойдат до покаяние”. Бог отлага въздаянието заради нас. Но това не продължава до безкрайност. Затова нека живеем като „изкупваме благовремието, защото дните са лоши” или с други думи – да използваме шанса си да застанем на Божия страна.

dnevni_kartinki-55

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s