Молитвата на Неемия

14.02,2015 г.
ден 27 от „30 малко известни библейски истории“
библейски пасаж: Неемия 1 глава


Имаше една много хубава българска песен, чийто рефрен гласеше: „Господи, дай на България път, светлина, свобода”. Мисля, че като вярващи трябва да отделяме специално място в молитвите си за нашата страна и за българския народ. Застъпническите молитви на християните са онзи мост, по който може да се върне благословението в ежедневието на българина. Само Бог може да му даде надеждата, която го е напуснала, да заличи цинизма и огорчението му. Защото проблемите у нас имат духовни корени и българската история крие духовните причини за моралния упадък на българското общество.
Не само всеки за своето, но и всеки за общото следва да се моли, защото как можем да живеем добре, ако страданието около нас расте, ако мизерията чука на вратата на съседа, ако медиите не спират да ни заливат с ужасяващи истории за безизходица и човешко нещастие? Без Бог, без духовна перспектива, хората оскотяват и тежкият живот, подплатен с бездуховност, е истинско проклятие.
Затова молитвата на Неемия днес става и моя молитва. Вярвам, че Бог ще вложи подобна молитва в сърцата на повече вярващи в България като наша обща духовна отговорност за по-добро бъдеще.

dnevni_kartinki-01

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s