Реформите на Йосия

12.02.2015 г.
ден 25 от „30 малко известни библейски истории“
библейски пасаж: 2 Летописи 34


Дава ли Бог втори шанс? Определено! Още повече, когато става въпрос за наследствени грехове. Цар Йосия раздира дрехите си, когато чува думите на Господния закон, защото си дава сметка колко грешно са живели предците му и как са разгневили Бога. Той не иска да продължи по техния път и покаянието му е скъпоценно пред Бога. Затова Бог му обещава да опази мира в неговото поколение и той да не види определеното въздаяние за Израел.
„Раздерете сърцето си, не дрехите си” (Йоил 2:13), призовава Библията и обещава, че Господ няма да презре молбите на съкрушения дух. Никога не е късно. Проваляме се в усилията да не грешим, но трябва да се изправим. Дяволът ни внушава, че този път вече сме прекалили, че Бог се е уморил да прощава и срамът от поредния ни провал ни държи далеч от Него. Дори понякога е по-лесно Той да прости, отколкото да си простим сами.
Но Бог не се променя и за Него няма прекалено тежък грях, ако покаянието е от сърце. Затова нека се осмелим да се върнем към него, да прошепнем „Татко, прости ми!” и да вкусим от милостта Му.

dnevni_kartinki-99

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s