Мириам: побеляла като сняг

20.01.2015 г. 
ден 2 от „30 малко известни библейски истории“
библейски пасаж: Числа 12


Питам се какво ли щеше да бъде, ако Бог позволеше нашите грехове да променят външния ни вид и да се отразяват във физическите ни тела? Тогава греховете нямаше да бъдат скрити, щяхме да носим недостатъците на характера и отношенията си върху лицата си. Дали тогава щяхме да се възхищаваме на различни хора от тези, които сега в ежедневието събират нашите овации?
При Мириам грехът се отъждестви с разпад на плътта. Бог изяви греха й за назидание на израиляните и тя бе отлъчена вън от стана им. Но в света или в църквата това не е така. Можем да бъдем привлечени от атрактивния външен вид на един напълно покварен човек. Една привидно прекрасна външност може да крие онези „червейчета на духа” ,които водят до „делата на плътта” описани в Библията – блудство, нечистота, сладострастие, идолопоклонство, чародейство, вражди, разпри, ревнувания, ярости, партизанства, раздори, разцепления, зависти, пиянства и пирувания.
Бог милостиво е оставил същността ни скрита. До последния ни час, Той ни дава възможност за промяна и покаяние, без да ни налага волята Си. Като ни е оставил огледало, в което можем да преценим как изглежда вътрешния ни човек – Библията. Доколко ще я разкрием пред околните зависи от самите нас.

20.1.2015

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s